Un día de comida inglesa…

En general la cocina inglesa tiene una reputación bastante mala – tiene fama de ser muy grasa, grandes raciones y aburrida. Por supuesto es cuestión de gustos, pero en realidad es asombrosamente variada. ¡Echemos un vistazo a la cocina inglesa para formarnos una nueva opinión sobre ella!

El desayuno inglés

Los ingleses suelen empezar el día con un desayuno muy sabroso. Todos los que ya ha pasado la noche en un hotel inglés y ha desayunado allí, conocen el típico desayuno inglés. Consta de huevos revueltos, tomate, champiñones asados, judías blancas con salsa de tomate y papilla de avena. Menos sano es tomar beicon, tostadas con mantequilla salada y salchichas, algo que los ingleses realmente sí toman por la mañana.

El almuerzo

Para el almuerzo hay diferentes platos que a los ingleses les gustan comer. Los famosos “Fish and Chips”, muy populares, por ejemplo. Pero solo son una parte pequeña de la grande variedad que ofrece la gastronomía inglesa:

Las patatas son un componente muy importante de la cocina inglesa. Se preparan como en los típicos Fish and Chips, pero también como patatas salteadas o puré de patatas. Además, el puré de patata no solo es un acompañamiento, sino que también se lo usa para crear “Pies” (pasteles) especiales. Para preparar Cottage Pie, Shepherd´s Pie o Fisherman´s Pie se sazonan carne picada o pescado y se cocinan con verduras. Después se gratina la mezcla con el puré de patatas en el horno.

Sunday Roast es un plato principal que se come a menudo los domingos y que está formado por carne asada con guarniciones varias. Respecto al tipo de carne, se puede elegir entre el rosbif, la carne de cerdo, el cordero o el pollo. Se suelen usar verduras de temporada, especialmente zanahorias y guisantes. Otro acompañamiento típico es el Yorkshire Pudding, que se hace de una masa de tortita. Se pone en un molde para magdalenas y se introduce al horno junto con la carne, para que el jugo del asado pueda gotear en el pudding y le dé un sabor intenso. Hoy día también hay muchas variaciones vegetarianas de este plato clásico.

Delicias dulces

En Inglaterra tomar té es una larga tradición: por las mañanas, por las tardes o por las noches – a la gente le encanta su “Tea Time”. Normalmente se sirve el té acompañado de los famosos Scones, que son pastas, hechas con harina, huevos y crema dulce. Durante  la hora del té  se suele tomar las pastas con mermelada y con Clotted Cream (un queso para untar), pero también hay otras opciones sabrosas con especies y salmón. Otros  platos dulces o pasteles ricos son el Gingerbread, el Apple Crumble y el Shortbread.

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Ahora practica tu capacidad lectora leyendo el texto en inglés:

A day in the English cuisine

In general the English cuisine is regarded as very greasy, faint, fattening and in large proportions. Of course this is a matter of taste, but actually the English cuisine is astonishingly varied. Let´s have a closer look at the British cuisine and make up our own mind about it.

The English breakfast:

To start the day, the British people need a full breakfast. Anyone who has spent the day and night in an English hotel knows the typical “English breakfast”. There are two parts to an English breakfast; the healthy part consists of scrambled eggs, grilled tomato and mushrooms, white beans in tomato sauce and porridge. The less healthy components are bacon, toast with salted butter and to top it off sausages. These two parts added gives you the ultimate English breakfast.

Lunch:

For lunch there is a huge variety of foods that the British people like to eat. When you think of the typical English cuisine the famous fish & chips come to mind. However, that is not the only dish that the English cuisine has to offer.

Sunday Roast is a typical English dish which is often served on Sundays and consists of fried or braised meat with several side dishes. The meat that is served with this dish depends on the person who makes it; it can vary from roast beef, pork, lamb or chicken. The vegetables are chosen depending on the season, popular side dishes are carrots and peas. Another typical side dish is Yorkshire pudding, which is made out of pancake dough. You put it into a small bun tray and bake it in the same oven as the meat, in order for the meat juice to add to the pudding giving it a special aroma. Mix all of this and you have the perfect Sunday lunch together with the whole family.

Potatoes are a very important part of the British cuisine. In most countries potatoes are solely used as chips, however in England their specialty is baked potatoes and mashed potatoes. Furthermore, in England mashed potato is not only a side dish, it is also used for making special pies; such as Cottage Pie, Shepherd´s Pie or Fisherman´s Pie. In order to make this they have to season minced meat or fish and cook it together with vegetables. Afterwards the mixture is topped with the mashed potato and browned in the oven.

Sweet specialties:

Not only is England known for their great and delicious dishes, it also has remarks in their sweet specialties. For example, drinking tea has a long tradition in England, in the mornings, for lunch or in the evenings – British people love their tea time. Usually the tea is served with Scones which are popular pastries made of flour, eggs and sweet cream. At tea time the British people eat them with jam and of course with Clotted Cream (a sort of cheese spread), but there are also healthy variations with herbs or salmon.

As we can see the English cuisine does not solely consist of fish & chips. It has more to offer than just that. Overall, the English cuisine can be considered greasy due to the English breakfast and fish & chips; however, when you have more insight in the English cuisine you can see that there is more to it than just greasy dishes. Many people enjoy the English cuisine as it is not focused on one specific dish and loads of ingredients are mixed together to make an enjoyable dish and of course the delicious sweet desserts round everything up perfectly.